Door de komst van COVID-19 verplaatsen steeds meer events zich naar het digitale landschap. Met het oog op morgen ontwikkelden we samen met Univate een online beurs experience voor bedrijven die hun events in 2021, net even iets anders willen doen.

De vraag

Univate biedt al een tijdje digitale venue’s aan in de vorm van 3D experiences. Nu steeds meer events als een digitale workspace worden aangeboden, wilt ook Univate werken naar een verbeterde digitale experience. Defigners werd als UX en ontwerp-partij aangesloten om de bestaande Univate experience weer op te frissen en ook voor de toekomst relevant te maken.

Een samenwerking met:

Univate – Opdrachtgever
Next Empire – Opdrachtgever
Simdo – Development
GoodSnooze – Development

 

Een venue voor iedereen

Ondanks de complexiteit van de Univate tool, was het onze missie de digitale venue van Univate zo toegankelijk mogelijk te maken voor een brede doelgroep. Dit betekent dat we niet alleen keken naar een moderne UI taal, maar er ook naar het minimaliseren van complexiteit en microinteracties. De digitale venue is namelijk van iedereen.

Research-through-design als ontwerpaanpak

Door al vanaf het begin van het traject clickable prototypes te maken wisten we al snel een intuitieve flow op te bouwen en grote UX problemen te voorkomen. Hierdoor creëerden we een User Interface die niet alleen bijzonder makkelijk is om te gebruiken, maar zich ook aanpast aan het event.

Een adaptieve interface

Om ervoor te zorgen dat het platform met ieder event kan meebewegen, ontwikkelden we speciaal voor Univate een adaptieve interface. Dit maakt het mogelijk met een enkele kleuraanpassing de gehele interface op jouw organisatie af te stemmen.

Onderweg of op de bank

In 2021 kijkt 51.5% van je doelgroep online video’s, via hun mobiele telefoon. Het is daarom vanzelfsprekend dat het Univate platform ook op mobile devices dezelfde gebruiksvriendelijkheid nodig heeft.

Een flexibele identiteit

Ondanks het whitelabel karakter hebben we Univate bouwblokken meegegeven om een verdere communicatieve huisstijl mogelijk te maken. Herkenbaarheid blijft namelijk net zo belangrijk voor whitelabel merken als gewone merken. Deze bouwblokken uitten zich voornamelijk in de vriendelijk en toch hip vormgegeven interface.