BizzUX 🤝Defigners

Elke krachtige tool verdient een slim en intuïtief ontwerp

Interaction design | UX

Samen met BizzUX werkten we aan de vernieuwde Berkeley Bridge applicatie. Tijdens dit traject doken wij in de Windows 10 guidelines en sloegen we de boeken open over “canvas-orientated” interactie patronen.


Berkeley Bridge

Berkeley Bridge helpt kennis om te zetten in online kennistools, op basis van beslisbomen. De gebruiksvriendelijke en innovatieve applicatie wordt onder meer gebruikt door de juridische sector, gezondheidszorg, compliance, HRM en overheidsinstanties. Het kernproduct van Berkeley Bridge is de Berkeley Publisher waarmee organisaties hun specialistische kennis op een vriendelijke manier zelf om kunnen zetten in interactieve, beslissingsgebaseerde software.

Canvas-orientated design

Hoewel we oorspronkelijk ingehuurd waren om het visuele design te verbeteren, hebben we ons niet laten beperken tot alleen dat. Als UX-designers zijn we op zoek gegaan naar interactie patronen om de gebruikers van Berkeley Publisher een betere ervaring te bieden. Hierbij hielden wij de ‘canvas-orientated’ design filosofie aan. Een point-en-klik principe waarbij er met een vrij canvas gewerkt wordt. Denk daarbij aan tools zoals Concept Board, Invision en Adobe software. Zo hebben wij ons naast het ontwerp tevens gefocust op het uitdenken en ontwerpen van verschillende interactie patronen.

Windows 10 guidelines

Microsoft heeft strakke design guidelines gecreëerd voor de Windows 10 omgeving. Guidelines die nieuwe patterns introduceren. We hebben deze patterns zoveel mogelijk geïntegreerd om de Berkeley Publisher beter te laten aansluiten op het huidige Windows OS en andere applicaties. Naast het toepassen van deze guidelines hebben we de merkidentiteit van Berkeley Bridge zelf ook meer geïntegreerd in het product. Dit bracht o.a. een eigentijds kleurenpalet met zich mee.

Wil je ook zo’n traject aangaan?

En kom erachter wat we samen kunnen bereiken.

Neem contact op