Investment Officer 🤝 Defigners

Een digitaal landschap voor professionele beleggers

Fondsnieuws wordt Investment Officer (io). Al jarenlang dé plek voor al het beleggingsnieuws in Nederland, België en Luxemburg. Met de introductie van deze nieuwe naam werd het ook tijd voor een vernieuwde digitale merkidentiteit en bijbehorende website en app. In enkele stappen creëren wij een nieuwe digitale thuisbasis voor de io redactie en de vele dagelijkse lezers.

Het digitale product op de koffietafel

Investment Officer is een digitaal product wat toegankelijk is, maar exclusief aanvoelt. Een uitstraling voor slow-readers waarvoor kwaliteit een belangrijke trigger is. Door een minimalistische uitstraling creëren we ruimte voor rust en leggen we focus op vooral redactionele content. Voor ons zat de uitdaging in het creëren van een digitale identiteit die op een subtiele wijze eenheid uitstraalt. Dit zoeken we in typografie, robuust kleurgebruik en sfeervol beeld.

Een compleet digitaal landschap

Met de nieuwe huisstijl gaven we ook beeld aan een vernieuwde website met verbeterde UX en ontwikkelden we een unieke app waarbij vooral podcasts een centrale rol spelen. Hierin zetten wij breed in op een compleet digitaal landschap die momenteel in verschillende landen wordt uitgerold.