Kramp 🤝 Defigners

Kramp productscanner

Concept | Interaction design | UX

Kramp UX design app

Webshop 3.0

Hoe weet je als distributeur van technische agrarische producten wat je precies in voorraad hebt? Juist ja. Met de Kramp product scanner. Kramp is met meer dan 500.000 artikelen, Nederlands grootste webshop gespecialiseerd in agrarische producten. Of je nu een schroefje of complete tractor nodig hebt, met de Kramp product scanner heb je het in een tik gevonden. In samenwerking met Gridd en Q42 ontwikkelden wij deze slimme manier van voorraadbeheer.

Interactie en UI van de Kramp product scanner

Ontwikkeld met Google Cloud

Met de kracht van Google worden producten die je scant automatisch herkent en gekoppeld aan de juiste artikelen in de webshop. Hierdoor wordt het zoeken naar de onderdelen wel heel erg makkelijk.

Kramp webshop interactie ontwerp

What’s in the box?

De scanner bevat naast de met Google aangestuurde beeldscanner tevens een slimme barcode scanner waarmee de inhoud van geleverde bestellingen snel af te lezen is. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Google lens product scanner in actie

Van wireframe naar prototype

Met de wireframes van Gridd als basis creëerden wij een toegankelijke UI taal die overal te gebruiken is. Of je nu in een donker magazijn staat of in een drukke winkel. Een consistente vormtaal en herkenbare kleuren waren hierin essentieel. Uiteindelijk brachten we deze app als prototype tot leven en wisten we met user tests deze verder te verfijnen.

UX ontwerp kramp app

De kramp app won uiteindelijk een zilveren SpinAward en Dutch Interactive Award